Restauracja Sublima

Gęsina na Świętego Marcina w Sublimie

Listopad ma swój wyjątkowy smak – to czas, gdy na stołach króluje gęsina.
W Sublimie celebrujemy ten moment w najlepszym stylu – delikatne mięso, jesienne dodatki i nuty, które łączą tradycję z nowoczesnością.

W naszym menu znajdziecie m.in. półgęsek wędzony z pigwowcem i rokitnikiem, flaczki z gęsich pipek i boczniaków, roladkę z gęsi z pikantną wiśnią, a na słodkie zakończenie – śliwkę z miodem pitnym i lodami waniliowymi.

Zapraszamy do odkrywania sezonowych smaków gęsiny w restauracji Sublima!

Przystawka 42 zł

Półgęsek wędzony / pigwowiec / rokitnik / majonez z palonego siana / opieńka / orzechowa granola

Zupa 32 zł

Flaczki z boczniaka i gęsich pipek

Danie główne 82 zł

Roladka z gęsi / grzyby leśne / gratin ziemniaczane / dynia/ mirabelka /  sos demi glace z

pikantną wiśnią

Deser 28 zł

Śliwka/ miód pitny / sos waniliowy / lody wniliowe