Restauracja Sublima

Gęsina na Dzień Św. Marcina w restauracji sublima

W listopadzie ekipa Restauracji Sublima, pod przewodnictwem szefa kuchni Andrzeja Jakomulskiego, przygotowała specjalną wkładkę do menu z okazji Dnia Św. Marcina.

To wyjątkowa okazja, by spróbować tradycyjnej gęsiny w nowoczesnym wydaniu – pełnej smaku, aromatu i pasji, z jaką przygotowuje ją nasz szef kuchni.

Menu dostępne od 8 listopada tylko do końca miesiąca!

Serdecznie zapraszamy do skosztowania tych wyjątkowych potraw.

Przystawka        43 PLN

Marynowana pierś z gęsi / miód pitny

majonez z pieczonej cebuli / marynowane opieńki / sos z owoców leśnych

Zupa              28 PLN

Bulion z gęsi / kluseczki borowikowe / konfitowane żołądki

Danie główne         89 PLN

Udko z gęsi / dziki brokuł i kalafior / puree z dyni / czarna porzeczka / ziemniaki dauphine

Deser        28 PLN

Piernik / miód pitny / konfitura ze śliwek / biały mak / cremo z rokitnika