Gęsina na Dzień Św. Marcina w restauracji sublima
W listopadzie ekipa Restauracji Sublima, pod przewodnictwem szefa kuchni Andrzeja Jakomulskiego, przygotowała specjalną wkładkę do menu z okazji Dnia Św. Marcina.
To wyjątkowa okazja, by spróbować tradycyjnej gęsiny w nowoczesnym wydaniu – pełnej smaku, aromatu i pasji, z jaką przygotowuje ją nasz szef kuchni.
Menu dostępne od 8 listopada tylko do końca miesiąca!
Serdecznie zapraszamy do skosztowania tych wyjątkowych potraw.
Przystawka 43 PLN
Marynowana pierś z gęsi / miód pitny
majonez z pieczonej cebuli / marynowane opieńki / sos z owoców leśnych
Zupa 28 PLN
Bulion z gęsi / kluseczki borowikowe / konfitowane żołądki
Danie główne 89 PLN
Udko z gęsi / dziki brokuł i kalafior / puree z dyni / czarna porzeczka / ziemniaki dauphine
Deser 28 PLN
Piernik / miód pitny / konfitura ze śliwek / biały mak / cremo z rokitnika