REZERWACJA
Dworcowa 10, 78-100 Kołobrzeg, Polska 13:00 - 22:00 +48 94 711 29 29

Rezerwacja








    O nas

        Za doznania smakowe naszych gości odpowiada Andrzej Jakomulski, miłośnik kuchni francuskiej, międzynarodowej kuchni fusion oraz kuchni staropolskiej. Gotowania uczył się pod czujnym okiem mistrzów z Austrii, Tajlandii i Stanów Zjednoczonych.
    Swoją karierę zawodową rozpoczął w czterogwiazdkowym hotelu Amber Baltic w Międzyzdrojach. W kolejnych latach swojej aktywności zawodowej pracował w Hotelu Klimczok w Szczyrku. Jego umiejętności zostały zauważone przez szersze grono odbiorców, gdy objął funkcję szefa kuchni w Villa Sedan w Sopocie. Jego zaangażowanie, wspaniałe wyczucie smaku i innowacyjne receptury spowodowały, że stał się jednym z najlepiej rozpoznawalnych Szefów Kuchni Pomorza.

    Swoją karierę kontynuował w Hotelu Leda w Kołobrzegu, gdzie na efekty nie trzeba było długo czekać. Restauracja La Maison została włączona w poczet Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego, a w dalszej perspektywie czasowej Andrzej Jakomulski i prowadzona przez niego restauracja otrzymali rekomendację Slow Food Polska. W 2018 roku restauracja otrzymała jeszcze jedną prestiżową nagrodę, „Hermesa Kulinarnego” Poradnika Restauratora.

    W tym samym roku powstała grupa Szefowie Wybrzeża Zachodniego skupiająca wybitnych szefów kuchni i cukierników w województwie Zachodniopomorskim, której Andrzej Jakomulski jest współzałożycielem.

    Teraz swoją pasją i doświadczeniem zaraża nasz stały zespół który pod jego czujnym okiem zaskoczy naszych gości wspaniałymi doznaniami smakowymi.


    SubskrybujNewsletter