Menu degustacyjne to kulinarna filozofia szefa kuchni w pigułce. Taki wybór to świetna okazja do spróbowania wielu, często skrajnie różnych potraw. Podczas jednej wizyty poznajemy najlepsze pozycje z karty – od przystawek, po dania główne i desery. Nasze dwa zestawy na sezon 2019, pozwolą w pełni poznać możliwości naszych kucharzy:
6-setowe menu w cenie 130 zł / os.
Łosoś kiszony / dynia / groszek / kalafior / wasabi / kurkuma
Foie gras / brioche z kaczym tłuszczem / musztarda z gruszka i biała czekolada / domowe pikle / kiszona kapusta
Zabielany bulion rybny / pesto z rukoli / łosoś / dorsz
Pstrąg tęczowy z Zielenicy / kalarepa / sos cytrynowo anyżowy / warzywa sezonowe / polenta tymiankowa
Comber z jelenia / pieczony czosnek z migdałami / jeżyny / podwędzane kwaśne jabłko / warzywa sezonowe / szalotka / oliwa ziołowa
MiIlefoglie / krem karmelowy z mascarpone / ciasto francuskie / owoce sezonowe
Menu dostępne wyłącznie dla całego stolika (min. dwie osoby), po wcześniejszej rezerwacji.
.
.
8-setowe menu w cenie 210 zł / os.
Solony śledź bałtycki / czarny bez / burak-kiszony / żel / por / creme fresh / pigwa z jabłkiem
Wędzony węgorz / ziemniaki z mlekiem zsiadłym / bekon / szczaw / cytryna / dymka
Jeleń/pumpernikiel / dynia / grzyby / szalotka
Krem z kurek / tost z karmelizowana cebula
Domowe raviolo / plastyczne żółtko / pieczony ziemniak / masło / trufle / szałwia / palone masło i orzeszki pinii
Zapiekana polędwica z dorsza / kruszona maślano-pistacjowa / sos bearnaise / warzywa sezonowe / pomme dauphine
Polędwica wołowa z foie gras / madera / sezonowe warzywa
Parfait orzechowe / rokitnik z pomarańczą / owoce sezonowe / migdały
Menu dostępne wyłącznie dla całego stolika (min. dwie osoby), po wcześniejszej rezerwacji.
Serdecznie zapraszamy.
Więcej informacji i rezerwacja stolika: tel: 601 220 137, lub info@restauracjasublima.pl