Do zespołu restauracji Sublima dołączył nowy Szef Kuchni. Artur Grajber pochodzący z Warszawy swoje doświadczenia zdobywał w najlepszych warszawskich restauracjach, gdzie rozwijał pasje i zainteresowania wszystko ukierunkowane było na zdobywanie wiedzy i kształtowaniu swojej kulinarnej osobowości. Liczne podróże i praca z międzynarodowym gronie pozwoliły na zintensyfikowanie i poszerzenie posiadanej wiedzy i pasji . Osobiście miał okazję gotować dla wielu znanych polityków, członków rodzin królewskich i aktorów między innymi : Król Szwecji – Karol XVI Gustaw, Król Norwegii Harald V, Prezydent Rosji Dmitrij Anatoljewicz Miedwiediew oraz Prezydenci Polski. W gotowaniu uwielbia wyzwania i połączenia smaków i technik z różnych stron a szczególna estymą obdarza kuchnie polską i rodzime regionalne produkty , którym nadaje nowoczesny smak i wygląd szanując jednocześnie tradycje i właściwości produktu. Od 3 września nowa oferta lunchowa w cenie 35zł za 3-daniowy zestaw z kawą:
Poniedziałek
Krem z pieczonej dyni z chutneyem z rodzynek i kwaśnych jabłek
Risotto z prawdziwkami, gruszką i wędzonym boczkiem
Beza z kremem karmelowym i owocami, kawa
Wtorek
Orientalny rosół z kapłona
Filet z flądry /gładzicy w chrupiącym cieście
Crème brûlée z kozim twarogiem, kawa
Środa
Krem z palonego kalafiora z olejem paprykowym
Pieczona kaczka ze smażoną kasza gryczaną i warzywami
Kwaśne jabłka z kruszonką cynamonową, kawa
Czwartek
Zupa z czerwonej papryki z musem z solankowego sera
Wolno gotowana pierś z kurczaka z warzywami
Karmelizowany banan z ciastem dyniowym, kawa
Piątek
Bursztynowa zupa rybna
Pasta z małżami, szpinakiem i pomidorami
Lody z kminkiem i biszkoptem jogurtowym, kawa
Oferta jest limitowana, dlatego sugerujemy wcześniejszą rezerwację.
tel. 94 711 29 29
e-mail: info@restauracjasublima.pl
Szef Kuchni Artur Grajber zaprasza od poniedziałku do piątku w godz. 13:00 – 16:00!
Poniedziałek



Wtorek


Środa


Czwartek


Piątek

