Menu degustacyjne to kulinarna filozofia szefa kuchni w pigułce. Taki wybór to świetna okazja do spróbowania wielu, często skrajnie różnych potraw. Podczas jednej wizyty poznajemy najlepsze pozycje z karty – od przystawek, po dania główne i desery. Nasze dwa zestawy na sezon 2018, pozwolą w pełni poznać możliwości naszych kucharzy:
6-setowe menu w cenie 140 zł / os.
Solony śledź bałtycki z kiszonym burakiem i crème fraîche
Wolno duszona gęś z kurkami, piklowanym selerem i popcornem z kaszy gryczanej
Zupa cebulowa, custard serowy z oliwą szczypiorkową, grzanka
Jesiotr confit z gospodarstwa Zielenica, zapiekane jajko ze szczypiorkiem, szpinak z pomidorem, rosti ziemniaczane, puree z pietruszki, wędzona ikra z pstrąga
Gołąbek cielęcy, kaszotto z kaszy gryczanej, boczniak mikołajkowy, tymiankowy
Sable, panna cotta kokosowa, żel z marakui, ciastko cygaretkowe
.
.
8-setowe menu w cenie 180 zł / os.
Solony śledź bałtycki z kiszonym burakiem i crème fraîche
Foie Gras Torchon z truflą, żel z pieczonej cebuli, emulsja z kiszonego ogórka, maślana brioche
Ravioli z rakami z gospodarstwa Zielenica, bisque, piana z selera naciowego
Gnocchi z boczkiem złotnickim, ser bursztyn, szałwia, twaróg z gospodarstwa Pilcha
Zupa cebulowa, custard serowy z oliwą szczypiorkową, grzanka
Jesiotr confit z gospodarstwa Zielenica, zapiekane jajko ze szczypiorkiem, szpinak z pomidorem, rosti ziemniaczane, puree z pietruszki, wędzona ikra z pstrąga
Gołąbek cielęcy, kaszotto z kaszy gryczanej, boczniak mikołajkowy, tymiankowy
Sable, panna cotta kokosowa, żel z marakui, ciastko cygaretkowe
.
.
Serdecznie zapraszamy. Więcej informacji i rezerwacja stolika: tel: 601 220 137, lub info@restauracjasublima.pl
You might also like
- Nowe letnie menu lunchowe – od 13 lipca
- Wracamy w czwartek 4 czerwca :)
- Kolacja degustacyjna na Dzień Kobiet 06.03 oraz 08.03.2020
- Jesienne lunche promocyjne w Restauracji Sublima – 35 zł/os.